De Gerrit Rietveld Academie is een internationale hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving. Meer dan de helft van onze studentenpopulatie is afkomstig van buiten Nederland en representeert tientallen verschillende landen van over de hele wereld. 

Wij bieden een bachelor programma (Art & Design) met twaalf specialisatiemogelijkheden, vier masterprogramma's, een part-time bacheloropleiding en twee voorbereidende cursussen. 

Alle voltijd studenten starten in het Basisjaar, een algemeen eerste jaar, en kiezen daarna voor drie jaar van verdieping in een van de afstudeerrichtingen: Inter-Architecture, designLAB, Mode, Grafisch Ontwerpen, Edelsmeden, TXT (Textiel), Keramiek, Beeldende Kunst, Glas, Beeld en Taal, Fotografie of VAV - moving image.

De Rietveld Academie biedt ook een deeltijd bacheloropleiding aan (DOGtime) met twee specialisaties: IDUM (Interaction Design Unstable Media) en Beeldende Kunst. Daarnaast bieden we twee voortrajecten: het Vooropleidingsjaar en het Oriëntatiejaar. Het Sandberg Instituut biedt meerdere masteropleidingen

De academie beschikt over een twintigtal werkplaatsen. Sommige werkplaatsen zijn voor algemeen gebruik, andere zijn afdelingsgebonden. De werkplaatsen stellen studenten in staat zelf te experimenteren met verschillende technieken en materialen en bieden de mogelijkheid om te leren werken met professionele apparatuur.

The front page is open for booking

Front page archive Book the front page