De Gerrit Rietveld Academie is een hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Amsterdam. De academie vormt de thuisbasis voor een hechte, internationale gemeenschap van studenten en docenten, afkomstig van over de hele wereld. Studenten en docenten creëren samen een leeromgeving waar maken en denken samenkomen en vernieuwende ideeën ontstaan. 

De homepage wordt wekelijks gecureerd door een student, afdeling of alumnus die werk laat zien dat in ontwikkeling  is of zich in een eindstadium bevindt.

 

Alle voltijd studenten starten in het Basisjaar, een algemeen eerste jaar, en kiezen daarna voor drie jaar van verdieping in een van de afstudeerrichtingen: Architectural Design, designLAB, Mode, Grafisch Ontwerpen, Edelsmeden, TXT (Textiel), Keramiek, Beeldende Kunst, The Large Glass, Beeld en Taal, Fotografie of VAV - moving image.

De Rietveld Academie biedt ook een deeltijd bacheloropleiding aan (DOGtime) met twee specialisaties: IDUM (Interaction Design Unstable Media) en Beeldende Kunst. Daarnaast bieden we twee voortrajecten: het Vooropleidingsjaar en het Oriëntatiejaar. Het Sandberg Instituut biedt meerdere masteropleidingen

De academie beschikt over een twintigtal werkplaatsen. Sommige werkplaatsen zijn voor algemeen gebruik, andere zijn afdelingsgebonden. De werkplaatsen stellen studenten in staat zelf te experimenteren met verschillende technieken en materialen en bieden de mogelijkheid om te leren werken met professionele apparatuur.

During 25 september - 02 oktober Public Rietveld edits the front page.

We are organizing a Food Plat(e)form and you are invited. Why do we need this? Food is universal, it brings people together. 
When we meet, we meet at the canteen. We don’t only have to please the sight but also the taste, smell and touch. 
Food is about exalting the senses, spice up the meaning of design. 
Participation without commitment. Become informed and experiment.
Let’s indulge in flavourful lectures and workshops.
Do you sense me? This is just the appetizer.
What’s the aftertaste?

Food Plat(e)form is a student organized project by 1st year TXT student Parel Strik. Read more.

Front page archive Book the front page