Het Rietveld Pavilion is een werk- en projectruimte in een glazen gebouw dat zich voor de Gerrit Rietveld Academie bevindt. Het paviljoen wordt beheerd door Stefanie Rau (Critical Studies, Sandberg Instituut) en Marie Larsen (VAV - Moving Image, Gerrit Rietveld Academie) en vormgegeven door Sophie Rentien Lando en Alice Dhinaut (Grafisch Ontwerpen, Gerrit Rietveld Academie).  Stefanie en Marie geven vervolg aan het werk van Kristine Nørgaard Andersen in het paviljoen (2015-2016) en werken nu aan dit project in de vorm van gezamenlijk onderzoek naar locatiespecifieke, procesgebaseerde projecten. Ze houden zich bezig met de onvoorziene uitkomsten van projecten die tijd en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, te veranderen en vorm te krijgen in een open omgeving.

De bestaande parameters van de ruimte zijn veranderd en uitgebreid, om experimenten, groei en verdere reflectie mogelijk te maken. Stefanie en Marie willen gedachten en processen delen en zijn op zoek naar nieuwe manieren om na te denken over tentoonstellingen binnen en buiten de academie. Studenten kunnen een project onderzoeken en delen gedurende een periode van ongeveer drie weken, maar momenteel is het schema vol en is de call gesloten. 

Het Rietveld Pavilion heeft een eigen website voor de meest recente informatie: pavilion.rietveldacademie.nl.

Contact: pavilion[at]rietveldacademie.nl