The Rietveld Pavilion is a work and project space in a glass structure situated in front of the Gerrit Rietveld Academie. It is managed by Stefanie Rau (Critical Studies, Sandberg Instituut) and Marie Larsen (VAV – moving image, Gerrit Rietveld Academie) and designed by Sophie Rentien Lando and Alice Dhinaut (Graphic Design, Gerrit Rietveld Academie). Continuing Kristine Nørgaard Andersen’s work in the pavilion (2015-2016), Stefanie and Marie are now working on the project as a collaborative investigation of site-specific process-based projects. Their interest revolves around the unimagined results of projects that are given time and space to evolve, change and materialise in an open environment.

The already existing conditions of the space have been altered and stretched in order to allow experiments, growth and further reflections. With a focus on sharing thoughts and processes they are looking for new ways of thinking about exhibiting within and outside the institution of the academy. Students are invited to investigate and share a project for a period of approximately three weeks, but the call is currently closed as the schedule is full.

The Pavilion has it's own website for up to date information: pavilion.rietveldacademie.nl.

Contact: pavilion[at]rietveldacademie.nl